norg oosterveld

Bouwen aan een duurzamer Norg

Met haar mooie bossen, doeltreffende straten en fijne brinken is Norg een dorp waar men meer dan trots op mag zijn. Wij willen dit woonmilieu voortzetten in een hedendaags jasje. Niet alleen met mooie duurzame woningen van verschillende formaten, niet alleen door voort te borduren op de architectuur van Norg, maar vooral door samen met de toekomstige bewoners een nieuw deel in het Oosterveld te maken. De woningen en hun bewoners dragen bij aan een aangename buurt waarin de uitstraling, de participatieve manier van ontwikkelen en de groene ruimte zorgen voor een aangenaam én duurzaam milieu.

 

Opties en uitbreiding inbegrepen

Elke toekomstige bewoner koopt hier een basishuis en een aantal ‘toevoegingen’. Deze toevoeging bestaat uit een aantal punten die besteed kunnen worden aan uitbreidingen en andere opties. Ze kunnen bijvoorbeeld besteed worden om een garage of een extra kamer op de begane grond te bouwen. Hoewel deze uitbreidingen qua volume en gevelbeeld zijn mee-ontworpen met de woningen, zijn er meerdere opties voor de precieze plaatsing. Ook de  indeling van de plattegrond, die hier natuurlijk mee samenhangt, wordt samen met de kopers bepaald.  Daarnaast kunnen de punten ook besteed worden aan extra PV-panelen, dakkapellen, dakramen of een extra accu voor overtollige zonne-energie. Bovenop de het puntensysteem krijgen de kopers van de vrijstaande woningen ook keuze uit verschillende gevelafwerkingen waarin een groot aandeel gerecycleerde producten zitten verwerkt. Er kan gekozen worden uit drie soorten metselwerk en meerdere soorten houten gevelafwerking.

 

Duurzame energie
De woningen zullen voor minimaal 85% gebruik maken van duurzame lokale energie. Dat krijgen we voor elkaar door ongeveer 18 panelen te monteren, afhankelijk van het volume van de woning. De stroom van de panelen voorziet in eerste instantie in warm tapwater en in de warmtevraag door de warmtepomp te ondersteunen. De energie die daarnaast niet wordt gebruikt voorziet in de overige energievraag in de woning.  De panelen worden op het dak gemonteerd in hetzelfde stramien als de dakramen, dakkapellen en de langs gevels, waardoor het relatief eenvoudig is om een gebalanceerd gevelbeeld te creëren.

OPDRACHTGEVER

De Realisatie B.V.

WERKZAAMHEDEN

Prijsvraag ontwerp (winnaar)

Schetsontwerp

Voorlopig ontwerp

PROGRAMMA

13 woningen

© 2023 created by Atelier Dutch